Hoe we begonnen zijn in 2016 met 0 bestellingen, hoe Het Kralenkuikentje werd ge-upgrade naar Little Bead Shop

Hoe we begonnen zijn in 2016 met 0 bestellingen, hoe Het Kralenkuikentje werd ge-upgrade naar Little Bead Shop

"Hoe ben je begonnen? En hoe heb je bestellingen gekregen?"

Vroeger heetten wij Het Kralenkuikentje

Dat is een vraag die ik vaak van jullie krijg. Ik ben 6 jaar geleden begonnen met het idee om een webshop te beginnen. Leuk, dacht ik, en vet makkelijk. Dat viel alleen tegen. Er kwam meteen al heel veel bij kijken: zakelijke rekening, webshoppakket, domeinnaam, IDEAL account, wettelijke verplichtingen zoals AVG wet e.d. Maar dat mocht de pret niet drukken. Toen we die dingen allemaal voor elkaar hadden en naar de KVK zijn geweest begon ik met het inkopen van de eerste kraaltjes. Super mooie kralen vond ik zelf. Dus vol verwachting zette ik de net nieuw gekochte kralen online. Ik publiceerde de webshop online, zette het op Facebook en Instagram en verwachtte meteen super veel bestellingen te krijgen, want dit wilden mensen dacht ik. Dat had ik mis. Ik denk dat ik het eerste jaar bij elkaar zo'n 15 bestellingen had. Oef.

Een voorbeeld van de kralen die ik toen verkocht. Grote glazen kralen. Heel mooi maar toen niet populair. Not dus.

Dat verliep niet helemaal zoals ik in eerste instantie gedacht had. Ik snapte namelijk niks van online verkopen en had eigenlijk geen idee wat ik aan het doen was. Ik kreeg eens 5 bezoeken op een dag en dacht, wat doe ik verkeerd? Ik ging voor het eerst op een beurs staan in Groningen, weer met heel veel verwachtingen. Het was een sieradenbeurs namelijk en ik dacht dat daar mijn klanten wel liepen. Helaas bestond de beurs uit maar 8 kramen en kwam er bijna niemand op af. Het viel samen met de Paranormale beurs en die mensen kwamen wel even kijken, maar ik had niet wat die mensen zochten. Na 3 lange dagen en een omzet van 20 euro ging ik weer naar huis.

Hier zie je de beurskraam (als je het zo kan noemen?) van 2016 op de sieradenbeurs in Groningen. Ik had nog niet zo veel kraaltjes toen.

Daarna is het heel lang stil geweest. De moed begon mij in de schoenen te zakken en dacht echt dat dit gewoon niet voor mij was weggelegd. Ik vergrootte mijn assortiment met van alles en nog wat. Er kwamen geleidelijk aan wat meer bestellingen bij. En ik kreeg ook terugkerende klanten. Maar 1 bestelling in de 2 weken was veel op dat moment. Ik bleef op beurzen staan en begon steeds meer in te zien wat mensen wilden kopen. En wat totaal niet. Ik begon na 3 jaar (!) te beseffen dat ik eigenlijk niet de spullen had die mensen wilden kopen en dat dat wel eens de reden kon zijn van weinig verkoop. Ik verdiepte mij totaal niet in de trends van dat moment en kocht alleen maar in wat ik ZELF leuk vond. Toen viel het kwartje. Ik moest gaan verkopen wat mensen wilden hebben. Ik begon rond te vragen aan klanten waar ze nou eigenlijk naar op zoek waren. Ik begon mij te verdiepen in Online Marketing en heb daar echt enorm veel van geleerd. Ik kocht weer nieuwe kralen in. Deze keer kralen die in de buurt kwamen van wat mensen wilden kopen. Wat verkocht hield ik in mijn assortiment, en wat niet verkocht deed ik er meteen weer uit. 

Deze bedeltjes bijvoorbeeld waren op een gegeven moment erg populair. Die hartjes zijn nu niet meer leverbaar, maar heb ik afgelopen maand nog de laatsten van verkocht. In 2016 liepen ze totaal niet. Zo zie je dat de trends altijd veranderen.

Zo begon ik steeds meer mijn assortiment op de goede manier uit te breiden. Ik begon te letten op de trends in de kralenwereld en ging een beetje kijken wat mijn concurrenten verkochten. Ik kwam er nog meer achter dat ik echt totaal de verkeerde spullen verkocht en de verkeerde hoeveelheden. Ik verkocht altijd 5 bedels tegelijk. Ik kwam er achter dat klanten maar 1 bedel wilden kopen, en niet meteen 5 van dezelfde bedel bijvoorbeeld. Klanten wilden namelijk allemaal verschillende bedeltjes voor aan een armband of ketting. Ik ontdekte dat katsuki kralen helemaal gewild waren en dat mensen bakjes nodig hebben om de kralen in te doen. Ik kwam op het idee om ook cadeauzakjes te verkopen en dat was echt een super goede zet. Ik ging stickers verkopen: 10 stuks of een hele rol. Zo gaf ik de mensen de gelegenheid veel tegelijk te kopen of juist maar een paar. En dat doe ik nog steeds.

Emaille bedels begonnen populair te worden dus ik had er een hele hoop ingekocht. Sommige van deze bedels kun je nog steeds bestellen in de webshop! Herken jij ze?

In 2020 veranderden we onze naam naar Little Bead Shop. We vonden Het Kralenkuikentje wat te kinderlijk klinken en aangezien het hele bedrijf op zijn kop ging besloten we een nieuwe naam te verzinnen. Eentje die nog beter blijft plakken bij mensen. En het liefst engels mochten we ooit internationaal gaan (ja ik denk soms iets te groot, haha!)

De ware onthulling van het nieuwe logo. Zelf gemaakt, dus super trots toendertijd. (En nog steeds wel een beetje)

We veranderden rigoureus de aantallen van producten, gooiden van alles in de opruiming en vernieuwden ons hele assortiment met gewilde bedels en kralen. De gewone glaskralen gingen compleet uit het assortiment (en dat waren de eerste kralen die we ooit ingekocht hadden). De facetkralen wilden we per streng verkopen i.p.v. per 20 stuks. Achteraf bleek dit laatste ook niet te verkopen, dus ondertussen zijn deze kralen ook alweer uit het assortiment. Het suéde-veter ging weg en we kochten meer soorten benodigdheden in van de meest verkochte kleuren zilver en goud. En minder van (antiek)-brons achtige kleuren.

In januari van 2021 besloten we een Google-advertentie op te zetten zodat we wat meer mensen zouden bereiken. Ook dit was een goede zet. Sindsdien groeit de webshop als kool en hebben we onder andere kunnen verhuizen naar een groter huis met als gevolg een groter magazijn voor de webshop. Op de dag van vandaag vliegen de bestellingen ons om de oren en hebben we hele drukke beurzen en zijn we ontzettend dankbaar aan iedereen die ooit eens bij ons besteld of gekocht heeft. Zonder jullie had het nooit gekund!

De beurskraam sinds de laatste beurs in maart 2022. In oktober 2022 staan we er weer! En mijn Little Bead Shop assistent (a.k.a. mijn moeder) op de achtergrond.

De droom is om ooit een pandje te openen in de binnenstad van Kampen of Zwolle met een kralenwinkel. De kraaltjes in het echt bekijken is namelijk nog leuker dan shoppen op een webshop. Dat zien we ook op beurzen, dat jullie het leuk vinden de bedels in het echt te bekijken en de kleuren kralen naast elkaar te kunnen houden met wat goed bij elkaar past. En jullie enthousiaste reacties zijn ontelbaar en zo fijn om te horen!

Blijf doorgaan. Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik vol moest houden. Dat ondernemen en verkopen tijd en moeite kost. En dat ik er wel zou komen als ik maar door bleef gaan. Dit blijkt ook echt zo te zijn. 1 augustus bestaat het bedrijf 6 jaar en ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou komen. Gelukkig wel! Want ik geniet met volle teugen van jullie mooie en kleurige bestellingen. Ik word helemaal blij van de kleurencombinaties die jullie maken met de kralen en heb nog ontzettend maar dan ook ontzettend veel nieuwe ideeën voor de webshop en het bedrijf.

Deze quote hangt in het magazijn en inspireert mij nog steeds. Hij klopt ook als een bus! Niet alleen voor ondernemen, voor alles wat je probeert te behalen!

Inspirerende woorden in 3...2...1...

Dus mijn motto (heel cliché): Geef nooit op! Als je er zelf in gelooft, en niemand anders gelooft in je en ziet het niet gebeuren dat het ooit succesvol wordt, als je zelf maar gelooft, dan kom je er wel! Het kan in een jaar gebeuren, het kan in 10 jaar gebeuren, maar het gebeurt. Als je maar door blijft zetten en open staat voor verandering. Want dat laatste was echt nodig bij mij om het bedrijf compleet in een andere richting te draaien! Als andere mensen het kunnen, kan jij het ook. En daar sluit ik deze blogpost mee af!

We zijn benieuwd naar jullie reacties. Heb jij ook een bedrijfje? Struggle jij ook om bestellingen te krijgen? Heeft deze blogpost je doen inzien dat het altijd mogelijk is, als je maar doorzet? Let us know down below!

 

Terug naar blog

1 reactie

Wauw wat een mooi verhaal :-)
Ik zelf ben ook aan het kijken of het mij lukt om een webshop op te zetten, alleen met gemaakte sieraden niet met kralen of zo. ik wil alles zelf gaan maken en verkopen. dus ben nog zoekende :-)
Ik hoop echt dat je voor altijd blijf bestaan, want je heb hele mooie spullen.
ik zie bedeltjes die ik nog bij niemand anders heb gezien zo als de heksjes die vind ik echt super leuk.
helaas moet ik beetje bij beetje kopen omdat wij een heel laag budget hebben om de spullen te kunnen kopen :-(
Maar ik ben een doorzetter en blijf het proberen.
hopelijk krijg ik snel mijn mooeie spulletjes die ik bij jullie gekocht heb :-)
Ga zo door je doet het super goed :-) :-) :-)

Manuela

Reactie plaatsen